RENOVATION OF A CHALET IN LAVANCHER

The renovation and expansion project of this chalet, located in Lavancher, a small village just up the valley from Chamonix-Mont-Blanc, required some extensive changes to the existing building. To meet the expectations of the clients, our architectural studio set out to almost double the existing floor area. The style of the chalet has been changed a lot: from a very traditional building, we developed a wooden chalet with a more contemporary finish and modern details. We added more window openings and enlarged existing ones to create a more comfortable and brighter interior space. Finally we developed the basement to create a spa/sauna/steam-room area, a large garage, and technical rooms.

 

Place: 
Lavancher - Chamonix Mont-Blanc
Date: 
2014
Surface: 
200 m2
Cost of work: 
680.000 €